piątek, 8 lutego 2013

Kolorowe leczo z papryki

Składniki:
  • 3/4 kg papryki w różnych kolorach
  • 3 cebule
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1/2 kg wołowiny bez kości
  • 3 pomidory
  • natka pietruszki
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w krążki. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni.
Na patelnię włożyć cebulę i zeszklić.  Dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dusić 20-30 min.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę umyć oczyścić z ziaren i białych włókien, pokroić w paski, dodać do mięsa, dusić do miękkości pod przykryciem. pod koniec dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Posypać natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz