- 3/4 kg papryki w różnych kolorach
- 3 cebule
- 20 dag wędzonego boczku
- 1/2 kg wołowiny bez kości
- 3 pomidory
- natka pietruszki
- mielona ostra papryka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w krążki. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni.
Na patelnię włożyć cebulę i zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dusić 20-30 min.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę umyć oczyścić z ziaren i białych włókien, pokroić w paski, dodać do mięsa, dusić do miękkości pod przykryciem. pod koniec dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz