poniedziałek, 4 lutego 2013

Pomidory pod pierzynką

Składniki:
  • 2 pomidory
  • ser żółty
  • 3 łyżki majonezu (najlepiej Kieleckiego, jest pikantniejszy niż inne)
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku lub czosnek granulowany
  • pieprz i sól
Przygotowanie:

Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.
 Wymieszać majonez ze śmietaną. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do powstałego sosu majonezowo - śmietanowego. Przyprawić do smaku pieprzem i jeśli trzeba solą. Gotowym sosem obficie polać pomidory. Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce i posypać nim pomidory polane sosem.
Podawać jako dodatek do drugiego dania lub kanapek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz