- 6 jaj
- 13 czubatych łyżek cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 torebki cukru waniliowego
- 5 czubatych łyżek mąki
- 4 czubate łyżki kakao naturalnego
Jajka ubić z cukrem do białości, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy, potem powolni dosypywać mąkę i kakao, wymieszać. Masę wlać do formy nasmarowanej olejem, piec ok. 30 min.
Składniki na polewę:
- 3 czubate łyżki cukru pudru
- 3 czubate łyżki naturalnego kakao
- 3 łyżki mleka
- 130 g masła
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżki wody
Masło roztopić w rondlu, dodać mleko i wodę, wsypać cukier puder, mleko w proszku i kakao. Całość mieszać, dalej gotując aż do uzyskania jednolitej masy. Po przestudzeniu polewy można nią polać ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz