wtorek, 29 stycznia 2013

Sałatka z tuńczyka warstwowa

Składniki:
  • 4 jajka
  • cebula
  • puszka tuńczyka
  • ser zółty
  • majonez kukurydza
  • kapusta pekińska 
  • pieprz 
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, rozdzielić białka od żółtek, białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać i posypać pieprzem. Ser zetrzeć na drobnej tarce, kapustę pekińską posiekać.
Układać warstwami: białka, ser zółty, majonez, połowa tuńczyka, cebula, kapusta pekińska, kukurydza, majonez, białko, tuńczyk, cebula, żółty ser, kapusta pekińska, majonez, żółtka rozdrobnione w palcach, posiekany szczypiorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz