- 1/2 kostka margaryny
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mąki
- 4 jaja
Margarynę i wodę zagotować, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać i prażyć 2-3 minut. Po wystygnięciu dodać jaja. Ciasto podzielić na pół i wyłożyć na blaszki, każdy placek piec w temperaturze 190 stopni C przez 20 minut.
Składniki na krem:
- 3/4 litra mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 budynie waniliowe
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka masła
Mleko zagotować z cukrem, dodać budyń rozrobiony z mąką i odrobiną mleka, masę ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
Krem wyłożyć na przestudzony placek i przykryć drugim. Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz