- 80 dag filetów z dorsza
- 3 łyżki oleju
- 6 pomidorów
- 3 cebule
- 4 marchewki
- mały seler
- liść laurowy
- posiekana natka pietruszki
- sól i pieprz
Filety umyć, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć rybę z obu stron, ale nie rumienić jej.
Cebulę obrać i pokroić w krążki, Marchew i seler oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory obrać i pokroić.
W rondlu rozgrzać pozostały olej, zeszklić cebulę, dołożyć marchew i seler, chwilę poddusić. Dodać cząstki pomidorów i dalej dusić kilka minut. Włożyć rybę i liść laurowy, dusić pod przykryciem 15- 20 min. Posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz